Ihya Ramadan....

Go down

Ihya Ramadan....

Post  bks on Sun Aug 23, 2009 11:26 pm

Assalamualaikum....

Sempena Program Ihya Ramadan kali ini ....... kami di pihak BKS amat mengarapkan kepada sumbangan semua warga IPGM kampus Tuanku Bainun bagi membolehkan segala aktuviti yang dirancang dapat dijalankan. Untuk makluman semua setakat ini kami tidak mempunyai kewangan yang mencukupi bagi menampung aktiviti yang memerlukan jumlah wang yang agak besar terutamanya program Iftar Jamai'e ( berbuka Puasa) ...

Marilah bersama sama menyumbang sebagai salah satu saham kita di akhirat kelak....
Selamat Menderma..

t.Kasih
bks
bks

Jumlah posting : 5
Join date : 11.04.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

bagus ni...

Post  135LC on Sun Aug 23, 2009 11:37 pm

kepada sahabat2 guru pelatih , pensyarah dan para pentadbir IPGM T. Bainun.....nampaknya ada peluang baik u kita sama-sama tambah pahala bulan posa nih. huhu apa lagi orang tengah perlukan sumbangan .... bagi la sumbangan sedaya yang kita mampu....apa guna kita simpan duit elaun banyak2 kawan klau duit 2 x dimanfaatkan....hehe jangan kedekut la erk x baik bulan posa ni...klau mampu 3 ringgit bagi la....tp klau lg mampu bg la 30 ka, 300 ka , 3000 ka ....huhu...

alhamdulillah setakat yang aku taw ada la dua tiga orang guru pelatih ni yang sanggup dermakan dua tiga ratus drpd duit elaun depa dekat surau... Alhamdulillah moga2 Allah berkati hidup depa .aminn.

Dan pada yg blum bg sumbangan 2 cuba la sedaya upaya u bg.... moga2 ada keberkatan dalam bulan mulia ni
135LC
135LC

Jumlah posting : 17
Join date : 14.04.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Ancaman utk orang yang menahan diri dari bersedeqah

Post  135LC on Sun Aug 23, 2009 11:48 pm

” Wahai orang-orang yang beriman! Sesungguhnya banyak di antara pendita-pendita dan ahli-ahli ugama (Yahudi dan Nasrani) memakan harta orang ramai dengan cara yang salah, dan mereka menghalangi (manusia) dari jalan Allah (ugama Islam). Dan (ingatlah) orang-orang yang menyimpan emas dan perak serta tidak membelanjakannya pada jalan Allah, maka khabarkanlah kepada mereka dengan (balasan) azab seksa yang tidak terperi sakitnya. (Iaitu) pada hari dibakar emas perak (dan harta benda) itu dalam neraka jahanam, lalu diselar dengannya dahi mereka, dan rusuk mereka, serta belakang mereka (sambil dikatakan kepada mereka): “Inilah apa yang telah kamu simpan untuk diri kamu sendiri, oleh itu rasalah (azab dari) apa yang kamu simpan itu”.

(At Taubah 34 – 35 [i]
135LC
135LC

Jumlah posting : 17
Join date : 14.04.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

khabar gembira untuk orang-orang yang bersedeqah

Post  135LC on Sun Aug 23, 2009 11:52 pm

“Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurniaNya, lagi Meliputi ilmu pengetahuanNya”. ( Al Baqarah 261 )
135LC
135LC

Jumlah posting : 17
Join date : 14.04.08

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Ihya Ramadan....

Post  Sponsored content


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik